Workshops

Een betere relatie tussen ruiter en paard

Hondenbezitters gaan vaak met hun hond op een cursus om een betere relatie op te bouwen. Waarom zouden ruiters dat niet doen? Tijdens de workshops ga ik dieper in op de omgang met paarden, waarin natuurlijk leiderschap centraal staat. Ik leer je hoe je leiderschap verkrijgt en laat je zien dat wederzijds respect en vertouwen sterker wordt. Het belangrijkste doel is dat je inzicht krijgt in de psyche van je paard. Waarom reageert hij of zij op deze manier en hoe zouden we bepaald gedrag kunnen veranderen?

Je kunt je aanmelden voor de onderstaande twee workshops met een groep van minimaal 5 personen. De workshops worden gegeven bij jou op stal, aan huis of op een manage. Ook privé workshops behoren tot de mogelijkheden. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op.

  • Trailer angst

    Soms kan een paard angst hebben om een trailer in te gaan. Door op de juiste manier leiderschap te tonen en vertrouwen te geven, gaat ook uw paard gaat zonder geweld of angst de trailer in.

  • Paraplu

    Een paraplu is vaak een probleem voor paarden. Maar als we goed nadenken is dit vaker de angst van de begeleider, die voor het paard invult dat hij er wel van zal schrikken. Op deze manier schrikken we dus van elkaar.

Workshop basisbegrippen Natural Horsemanship:

De training bestaat uit een theoriegedeelte van circa twee uur. Hierna start het praktijkgedeelte waarin we het grondwerk gaan oefenen; het opeisen van de ruimte, het herkennen van de signalen van het paard en de overgave van het paard aan de leider waarna het paard ongedwongen gaat volgen. 

Workshop vervolg Natural Horsemanship / Problemen oplossen:

In deze workshop stellen we de problematiek van het paard vast en gaan we resultaat gericht aan de slag met ruiter en paard om deze problemen op te lossen.

Enkele locaties waar Horseman For You workshops heeft verzorgd:

  • Manege Moleneind
  • Manege van Loon
  • Bereden politie te Boxtel
  • Eerste Eindhovense Pony Manege

Horseman For You

De natuurlijke manier van communiceren met je paard!