Demonstraties

Communicatie tussen mens en paard

Tijdens een demonstratie, laat ik je graag kennis maken met de mogelijkheden tot het communiceren tussen mens en paard. Door in te spelen op de lichaamstaal van het paard, zul je zien dat 98% van de paarden mij als leider zal accepteren. Vervolgens ga ik in de demonstratie aan de slag met eventuele problemen zoals; trailer angst, dominant gedrag of angst op de spuitplaats. Ook de voorbereiding tot zadelmak maken behoort tot de mogelijkheden. Wederzijds vertrouwen en begrip zijn hierin onmisbaar.

Per demonstratie behandel ik drie à vier paarden in sessies van ongeveer 40 minuten per paard. Doorgaans vindt een demonstratie plaats op een manege of ponyclub. Mocht je een ander idee hebben of liever een privé sessie voor je paard willen, dan is dat uiteraard bespreekbaar.

  • Leiderschap en Vertrouwen

    Met de juiste communicatie is veel te bereiken. Een korte impressie van het vertrouwen van paard en ruiter.

  • Niet te vangen pony

    Deze pony liet zich voorheen niet vangen en had een aversie tegen mannen. Dit is een mooi voorbeeld van een pony die het leiderschap uit handen geeft, vervolgens zijn nieuwe leider gaat volgen en zijn nieuwe rol accepteert. Hij komt zijn leider niet voorbij.

Ben je geinteresseerd in mijn werkwijze en vind je het leuk om op jouw manege een demonstratie te organiseren, neem dan gerust contact met me op.

Horseman For You

De natuurlijke manier van communiceren met je paard!